(Extrait) MADDALENA - Jerzy Kawalerowicz - 1971
2017. május 12. írta: Nino

(Extrait) MADDALENA - Jerzy Kawalerowicz - 1971

A Chi Mai az egyik legismertebb Morricone szerzemény, a legtöbben a Profi című Belmondo filmből (1981) ismerik. Az kevésbé ismert tény, hogy a téma már az 1971-es Maddalena címú olasz filmben felcsendül. 

A tíz évvel később elkészített verzió persze egy picit más, a Maestro leporolta egy kicsit. Számomra mindig ez a furcsa egy ilyen újrahasznosítás esetében: vajon mire gondolt a művész, amikor először megkomponálta a szerzeményt? Aki látta a Profit, és felidézi a felejthetetlen zárójelenetet, melyben Belmondo olyan hihetetlenül "cool" módon sétál a halálba, ez a dallam jut az eszébe. A profi gyilkológép Josselin Beaumont hősies elbukása.

Ezzel szemben az 1971-es Maddalena egy "kicsit" más. A zenét egy kifejezetten erotikus jelenetben is hallhatjuk, amelyben a címszereplő Lisa Gastoni meztelenül látható. Hol volt még ekkor Joss, a Profi? :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enniomorricone.blog.hu/api/trackback/id/tr9612500905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása