The Hateful Eight Coffee Scene
2017. május 12. írta: Nino

The Hateful Eight Coffee Scene

Bestiális zene. Éppen az előző bejegyzésben írtam arról, hogy milyen "szép" dallamokat ír a Maestro, ha kell, ha nem, erre itt van ez a brutális szerzemény a The Hateful Eight ( Aljas nyolcas ) című Tarantino horrorból. Vagy a The Thing ( A Dolog ) című John Carpenter horrorból? 

Nos, mindkettő. A témát valóban 1982-ben írta Morricone, be is került az Antarktiszon játszódó horror filmzenei albumára, de magában az alkotásban nem hangzik el. Legalábbis én sehol sem véltem felfedezni. Tarantino egyik kedvenc horrorjáról van szó (  Van egy pár ilyen. :) ), mely szintén havas tájon, Kurt Russell (fő)szereplésével játszódik, na meg a kedvenc zeneszerzőjéről, aki ehhez a filmhez írt először eredeti zenét Tarantinonak. Egy kicsit sajnálom, hogy ez még akkor sem igaz teljes egészében, ha figyelembe vesszük a tényt, hogy Morricone Oscar díjat kapott ezért a munkájáért. Tarantino zsenialitását mutatja, hogy ezekre a zenékre olyan hihetetlenül hatásos jeleneteket talál ki, mint az Aljas nyolcas egyik csúcspontját jelentő kávémérgezés.

A "Bestiality" ugyancsak a szokásos sémát követi, egyszerű téma, jó sokszor megismételve. Hihetetlenül súlyos, feszült és hatásos, de még így is gyönyörűséges. Szinte látom magam előtt a jó öreg Ennio-t, amikor "szörnyeteggé változik", és megírja ezt a masszív szerzeményt. :) Elképesztő volt a moziban hallani, látni ezt a jelenetet, köszönöm Quentin Tarantinonak, hogy méltó helyet talált ennek az alkotásnak a munkásságában!

A bejegyzés trackback címe:

https://enniomorricone.blog.hu/api/trackback/id/tr4912500573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása